Koh Lanta – luonnonkaunis lomasaari Thaimaassa

Koh Lanta Thaimaa matkat source: http://www.flickr.com/photos/miek37/90743466/

Koh Lanta on luonnonkaunis ja vehreä lomasaari Thaimaassa. Se ei ole vielä niin tunnettu kohde meille suomalaisille ja se sijaitsee Krabin lomasaaren eteläpuolella. Kaikki suomalaisten matkanjärjestäjien hotellit sijaitsevat aivan upean valkohiekkaisen rannan äärellä. Koh Lantan loman tunnusmerkkejä ovat rentoutuminen ja kiireettömyys. Koh Lantassa eivät vilku neonvalot eikä musiikki pauhaa. Kohde sopii erinomaisesti perheille sekä lepolomaa kaipaaville.

Koh Lantalla asuu monenlaista väestöä. Siellä on paljon thai-kansaan kuuluvia kalastajia ja maanviljelijöitä. Monet alkuperäisasukkaat polveutuvat merimustalaisista ja heillä on aivan omanlaisensa elämäntavat. He ovat uskonnoltaan muslimeja kun taas thaimaalaiset ovat buddhalaisia. Malesia sijaitsee myös niin lähellä, että osa väestöstä polveutuu sieltä. Ja kaikki elävät sovussa keskenään tällä kauniilla saarella.

Koh Lantan hotellit sijaitsevat saaren länsirannalla eli upeiden auringonlaskujen äärellä. Siellä on ihanaa rantaa silmän kantamattomiin, todella hyviä sukelluspaikkoja, viehättäviä kalastajakyliä, pieniä poukamia ja paljon elefantteja. Vanha kaupunki on aivan ihastuttava vanhoine puurakennuksineen ja tarjolla on paljon hyviä ravintoloita Saladanissa, joka on alueen vilkkain keskus ja saaren pääkaupunki.

Koh Lantan rannat

Koh Lantan pääranta on kolme ja puoli kilometriä pitkä Klong Dao, mutta edes korkeasesonkiaikaan siellä ei ole suurta tungosta ja aina halutessaan voi Koh Lantalta löytää myös rannan jossa ei ole ketään muuta. Omaa poukamaa voi lähteä etsimään joko mopolla, jeepillä tai pitkähäntäveneen kyydissä. Toinen hieno ranta on Long beach joka on myös sopivan lähellä ravintoloita ja kauppoja.

Koh Lanta ja sukellus

Sukeltajat ovat jo vuosien ajan suosineet Koh Lantaa hyvänä sukelluslomakohteena ja vasta parin viime vuoden aikana on alueelle tullut myös muita matkaajia.

Ostosmahdollisuudet Koh Lantassa

Koh Lantan pääkaupungissa Saladanissa järjestetään markkinat aina sunnuntaisin ja sen lisäksi eri puolilla saarta eripäivinä. Siihen rajoittuvatkin nuo ostosmahdollisuudet.

Retket

Saarikierrokselle kannattaa osallistua niin saa hyvän käsityksen koko paikasta. Erilaiset safarit ovat myös hauskoja retkiä koko perheelle. Sukellus ja snorklausretket ovat mielenkiintoisia jos pitää vedenalaisesta maailmasta.

Koh Lantalla ei ole turismimassoja, eikä vilkasta yöelämää eikä ostoskeskuksia. Sen sijaan siellä on rauhaa, pitkiä hiekkarantoja ja romanttisia rantaravintoloita. Siellä voi sukeltaa, snorklata tai mennä meriretkellä. Voi myös lähteä jeeppisafarille tai elefanttisafarille.

Matkat Koh Lantalle

Koh Lantalle pääsee lomalle Suomesta valmismatkalla. Katso Koh Lantan matkat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: