Koh Samui Thaimaa

Koh Samui Thaimaa matkat source: http://etumatka.com/wp-content/uploads/2010/03/koh-samui-thaimaa-matkat.jpg

Koh Samui on upea trooppinen matkakohde Siamin lahdella Thaimaassa. Siellä on ihania vesiputouksia, vitivalkoisia hiekkarantoja, vehreitä kookospalmuja ja turkoosi meri. Siellä on aivan kuin paratiisissa. Koh Samuin lentokenttää sanotaan maailman kauneimmaksi lentokentäksi, joten sinne on ihana saapua kun lomatunnelma tarttuu mukaan jo kentältä. Koh Samui on lomakeidas, jossa saaren rauha ei ole vielä kokonaan poissa. Siellä on rauhallisiakin rantoja ja aitoa thaimaalaista tunnelmaa. Jos pitää sukeltamisesta ja snorklaamisesta kannattaa mennä pikaveneellä Koh Taolle, joka on kuuluisa upeasta vedenalaisesta maailmastaan.

Rannat Koh Samuilla

Vilkkaimmat rannat ovat 7 kilometrin pituinen Chaweng ja Lamai itärannikolla. Niissä on tarjolla kaikenlaisia palveluja; ravintoloita, hotelleja ja kauppoja. Lama Beachille kannattaa mennä jos on hard rockin ystävä, siellä lomailee paljon saksalaisia ja skandinaaveja. Samuin saaren pohjoisosissa on rauhallisempia rantoja. Rannoilla kannattaa huomioida vuorovesivaihtelut. Joinakin aikoina vesi on hyvinkin matalalla ja ranta on iso, mutta taas toisina aikoina merivesi on korkealla ja hiekkarannalle ei jää paljoakaan tilaa.

Harrastukset Koh Samuilla

Koh Samuilla kannattaa snorklata tai sukeltaa. Lähisaarille järjestetään sukellus- ja snorklausretkiä ja Ang Thongin meripuistoalueelle tehdään kajakkiretkiä. Samuilla voi myös purjehtia, pelata tennistä ja minigolfia, kalastaa ja keilata. Aktiviteetteja on tarjolla paljon. Rannalla lekottelun lisäksi on mukavaa välillä harrastaa jotain. Koh Samuin pohjoispuolella on 18-reikäinen tasokas golfkenttä. Kokkikursseja järjestetään myös ja ne ovat aivan ihastuttava tapa päästä tutustumaan thaikeittiön saloihin. Lapset tykkäävät varmasti osallistua norsusafarille. Jeeppisafari on myös hauska kokemus, sillä saarella on niin paljon nähtävää. Puumajojen välille on rakennettu köysiratoja, joita pitkin voi liikkua majasta toiseen; se on tosi hauskaa kokeilla.

Nähtävyydet ja retket

Perhospuutarha on ihastuttava retkikohde. Se sijaitsee Samuin eteläpäässä ja on avoinna päivittäin tutustumiselle. Saaren vanhin rakennus Ban Thale on näkemisen arvoinen, se on rakennettu ilman nauloja 150 vuotta sitten. Namuang-putoukset ovat aivan upea paikka. Korkeiden putousten alla saa uida altaassa veden pudotessa niskaan. Se on aivan kuin jostain elokuvasta. Putouksille pääsee kävellen tai norsulla ratsastaen. Kannattaa osallistua matkatoimiston järjestämälle Samuin saarikierrokselle, sillä näin saa todella hyvän kokonaiskäsityksen paikasta, jos ei pidä omin päin retkeilystä.

Koh Samuin ostokset

Chaweng rannan vierellä on kerrostalon kokoinen ostoskeskus. Rannan varrella on lukuisia kauppoja, putiikkeja ja kojuja. Ja tinkiminen kannattaa muistaa aina. Hinnat turisteille eivät suinkaan ole samat kuin hinnat paikallisille. Räätäliliikkeitä on useita ja suosittu lomatuominen onkin räätälillä teetetty omien mittojen mukaan tehty puku. Se on Samuilla hyvin edullista. Suosittuja ostoksia ovat myös optiikka, käsityöt, laukut ja lomavaatteet.

Koh Samuin ravintolat ja iltaelämä

Koh Samui on tunnettu kookospähkinöistään, joten niitä kannattaa saarella ehdottomasti maistaa. Chawengin ranta-alueella on paljon ravintoloita aina edullisista thaipikaruokapaikoista kansainvälisiin tasokkaihin ravintoloihin. Valinnanvaraa on paljon. Rannalla on lisäksi hampurilaispaikkoja, italialaista, meksikolaista ja japanilaista ruokaa. Chaweng on Samuin huvielämän keskus, siellä iltaelämä on vilkasta ja nuorekasta. Siellä on pubeja, discoja ja ulkoilmabaareja. Jos haluaa nauttia illasta rauhallisemmin, niin kannattaa mennä johonkin rantaravintolaan ja istuskella hiekalla kynttilänvalossa ja kuunnella tunnelmallista musiikkia.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: