Phi Phi saaret Thaimaassa

Phi Phi Thaimaa Matkat Source:http://www.flickr.com/photos/argenberg/706975158/

Phi Phi saaret ovat aivan uskomattomat saaret Thaimaassa Phuketin ja Krabin lähellä. Tunnelma siellä on kuin paratiisista. Kun on siellä, tuntuu että maisevat ovat aivan kuin unesta. Niin upeaa siellä on. Maailmankuuluksi Phi Phi saaret tulivat vuonna 2000, kun Leonardo di Caprion elokuva The Beach kuvattiin siellä. Sen jälkeen turistit löysivät Phi Phi saaret ja matkailijamäärät kasvoivat todella paljon. Valitettavasti vuonna 2004 tsunami tuhosi noin 70 prosenttia saarten rakennuksista. Nyt Thaimaan suurista jälleenrakennustöistä johtuen Phi Phin saaret odottavat taas matkailijoita innolla. Niistä tulee varmasti seuraava Thaimaan suosikkikohde.

Koh Phi Phi on Andamanin meressä noin 50 kilometrin päässä Krabista lounaaseen ja saman verran Phuketista kaakkoon. Koh Phi Phihin kuuluu kuusi eri saarta, joista kaksi tunnetuinta ovat Phi Phi Don ja Phi Phi Lee.

Phi Phitä on monesti kehuttu yhdeksi maailman kauneimmista paikoista. Tämän huomaa siitä, että hotellit ovat usein todella täysiä. Huone tai bungalow kannattaa varata jo etukäteen. Toki saarelle saapuessakin varmasti jonkinlaista hippimajoitusta on tarjolla. Vuorokausihinnat vaihtelevat 400 bahtista aina useisiin tuhansiin bahteihin.

Koh Phi Phi sukellus

Snorklaus ja sukellus ovat saarten pääaktiviteetit. Vedenalainen maailma on todella upeaa, ei voisi uskoa kuinka monenlaisia neonvärisiä kaloja meressä elää. Se on kuin suuresta akvaariosta. Koh Phi Phillä voi myös tehdä kajakkiretkiä, kalastaa tai vuorikiipeillä.

Phi Phi Donilla, joka on se pääsaari, jolla useimmat matkailijat asuvat, on neljä eri päärantaa: Ton Sai Bay, Hin Khom, Lo Dalam Bay ja Long Beach. Nämä kaikki ovat toinen toistaan upeampia paikkoja. Näistä kaikista ehkä kaunein ja rauhallisin on Long Beach jonne pääsee pitkähäntäveneellä kaikista helpoiten.

Phi Phi saarilla on suosittua tehdä pitkähäntävenereissuja erilaisiin mitä upeimpiin paikkoihin. Snorklausretkiä tehdään yleensä Phi Phi Lein ympäri. Saarten hienoin nähtävyys on Viewpoint, joka on 186 metrin korkeudessa ja sieltä on upeat näkymät Ton Saihin ja Lo Dalamiin. Sinne noustaan 345 rappusta ja siellä ylhäällä on ravintola.

Päivällä Ton Sain kylässä, joka on pääkylä, on paljon vilinää, koska siellä on paljon ihmisiä päiväretkellä. Illalla siellä on melko rauhallista, mutta muutamia baareja ja discoja siellä kuitenkin on, jotka ovat avoinna yömyöhään saakka kunnes viimeinenkin asiakas on omaehtoisesti poistunut. Ruokaravintoloita on myös paljon ja thaimaalainen ruoka herkullista.

Lisätietoa Phi Phi saarista:

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: