Phuket – Thaimaan ihastuttava lomakohde

thaimaa phuket source:http://farm4.static.flickr.com/3002/2639826544_aaaa484c78.jpg

Phuket on Thaimaan suurin saari ja noussut suomalaisten ykköskohteeksi Thaimaassa. Phuketiin pääsee helpoiten Suomesta suorilla lomalennoilla ja matkoja järjestää muun muassa Lomamatkat. Phuketiin pääsee myös reittilennoilla Bangkokin tai Krabin kautta. Phuket on kaikkein suosituin talvikohteena, mutta sinne voi myös matkustaa kesällä. Kesällä siellä on sadekausi ja vähemmän matkailijoita ja toisaalta siellä kaikki on silloin edullisempaa. Sateet eivät kestä kauaa ja sateen jälkeen paistaa aina aurinko. Thaimaassa kannattaa kokeilla luksusasumista, sillä siihen siellä on hyvä mahdollisuus. Maksamalla asumisestaan vain vähän enemmän, voi saada aivan kuninkaallista palvelua.

Phuket ja retket

Phuketissa on kaikkea, mitä Thaimaan lomalta voi vain toivoa. Upeita rantoja, ihana lomasää, hyvät ostosmahdollisuudet, paljon paikallisia ravintoloita ja ystävällisiä ihmisiä. Jos haluaa kokeilla millaista olisi reppureissaaminen, niin Phuketissa voi kokeilla sitä helposti, sillä lähistöllä on paljon päiväretkikohteita, jonne voi lähteä omin päin retkille. Esimerkiksi Krabin Aonangiin on parin tunnin laivamatka ja laivan kärjessä voi ottaa aurinkoa tai sitten vilvoitella laivan sisällä. Lähellä on myös paljon erilaisia saaria, joihin voi retkeillä tai mennä vaikka Phang Nga provinssiin pohjoiseen. Phuketissa pääsee liikkumaan todella helposti ja samalla matkalla voi nähdä paljon enemmän liikkumalla ympäristössä hieman. Kylästä toiseen pääsee taksilla, tuk tukilla tai paikallisbussilla ja hinnat ovat meille lähes ilmaiset.

Phuket town

Phuket town, joka on Phuketin saaren pääkaupunki, on aikamoinen paikka. Siellä on vilinää, hyörinää ja pyörinää. Siellä on autokorjaamoita, joiden välissä on hienoja design kauppoja ja muutenkin vastakohtia on paljon. Phuket townissa on asukkaita noin 100 000, toki tästä ei thaimaalaiseen tapaan ole oikein virallista tietoa.

Ruokakurssit

Ruokakurssit ovat yleistyneet Phuketissa valtavasti ja niitä järjestetään paljon. Mikä voisikaan olla kotiväelle parempi tuliainen kun ruokakurssin käynyt perheenjäsen, joka voi sitten kotona esitellä taitojaan. Ruokakurssilla harjoitelleen ruoan tekoa, aamulla käydään torilla yhdessä ostamassa raaka-aineet ja tietenkin päivän päätteeksi syödään omin käsin valmistettu ateria. Tällaiselle kurssille osallistuminen on hyvin edullista, alle parikymmentä euroa per päivän kurssi.

Kauneushoidot

Phuketissa on kymmenittäin upeita hoitoloita, joissa voi hemmotella itseään. Kiireisen ostosten täyteisen päivän päätteeksi on mukavaa ottaa vaikka jalkahieronta, joka maksaa vain pari euroa. Hierojia kulkee myös rannoilla ja he hierovat asiakkaita rannalla samalla, kun asiakkaat ottavat aurinkoa. Heidän palvelunsa on yleensä erittäin ammattitaitoista ja hyvin edullista. Phuketissa kannattaa hemmotella itseään, kun siellä se ei ole rahasta kiinni.

Ennen matkaa

Ennen matkaa täytyy muistaa hankkia tarvittavat rokotukset. Thaimaahan suositellaan hepatiitti A ja hepatiitti B rokotuksia sekä jäykkäkouristusrokotuksen täytyy olla voimassa. Passin on oltava voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen ja yli 30 päivän oleskeluun tarvitaan viisumi. Thaimaassa voi nostaa rahaa useimmilla luottokorteilla, mutta silti hieman bahteja kannattaa vaihtaa matkaa varten jo Suomessa valmiiksi.

Matkat Phuketiin

Suomesta pääsee helposti Phuketiin pakettimatkalla. Katso tästä edullisimmat Phuketin matkat:

{ 1 comment… read it below or add one }

Vanha Matkailija December 3, 2009 at 11:13 pm

Itsekin olen pari kertaa paikan päällä käynyt. Voin suositella lämpimästi :) Viime matkan jälkeen oli kaikki selkävaivanikin kadonneet, kun tuli oltua hieronnassa joka päivä. Ja hieronnan hinta on tosiaan lähes ilmainen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: