Rayong Thaimaa

Rayong Thaimaa matkat source: http://www.flickr.com/photos/narisa/85506634/

Rayong on melko uusi lomakohde Siaminlahdella Thaimaassa. Se sijaitsee Thaimaan itäisellä puolella parinsadan kilometrin päässä Bangkokista ja noin 150 kilometrin päässä Kambodzasta. Rayong tarjoaa rauhallista ja leppoisaa lomailua ja soveltuu perhelomailuun loistavasti. Ranta on kilometrien mittainen, valkohiekkainen ja upea. Hotellit ovat hyvätasoisia upeine uima-allasalueineen ja ravintoloineen. Rayongin lähistöllä on monia pieniä trooppisia paratiisisaaria, joille on ihana tehdä retkiä. Erityisesti Koh Samet on sukeltajien suosikkisaari. Siellä on puuterihiekkaa, kookospähkinöitä ja kirkasta lämmintä merivettä. Siellä on 14 rantaa, joita ympäröivät koralliriutat. Siellä on ihanaa snorklata, sillä upeat kalat viihtyvät koralliriutalla. Muita suosittuja retkisaaria ovat Koh Mun, Koh Kodi ja Koh Man.

Rayongin resort hotellialue sijaitsee 35 kilometrin päässä Rayongin kaupungista. Yöelämää ei juuri hotellien ulkopuolella ole. Rayongin keskustassa voi käydä ostoksilla, siellä on jonkin verran kauppoja ja markkinat. Hotellialue on aivan upea ja erityisesti lasten kanssa on helppoa kun välimatkat ovat lyhyet. Siellä on todella kaunista ja on ihanaa kun voi keskittyä vain siihen oleelliseen eli nauttimiseen lomasta.

Retket ja nähtävyydet Rayongissa

Khao Chamao- Khao Wong kansallispuisto on mukava retkikohde. Siellä elää elefantteja, tiikereitä ja karhuja. Kannattaa vierailla myös upeassa puutarhassa katsomassa kukkaloistoa, Princess Maha Chakri Sirindhonissa. Siellä on myös ihastuttava yrttitarha. Kalaherkkuja kannattaa mennä nauttimaan läheiseen pieneen kalastajakylään Ao Kai-Laem Taniin. Siellä voi maistaa todella herkullista ja tuoretta kalaa. Ihana paikka vierailla on myös Ko Man Nai saari, jossa toimii merikilpikonnien suojelukeskus. Sinne pääsee yleisökin tutustumaan. Matkatoimiston järjestämälle Kwaijoen retkelle kannattaa osallistua, sillä siellä on aivan upea tunnelma ja maisemat.

Harrastukset Rayongissa

Hotellit järjestävät monenlaisia harrastusmahdollisuuksia. Erityisesti kannattaa kokeilla snorklausta, sillä vesi on todella kirkasta ja vedenalainen maailma upeaa. Koh Sametin saarella toimii sukelluskoulu. Maastopyöräily on myös hauska harrastus ja pyöräillen voi nähdä paljon maisemia. Pattayan lähistöllä vähän kauempana Rayongista on monia golfkenttiä.

Rayongin ravintolat ja yöelämä

Ruokailu Rayongissa keskittyy pääasiassa hotelleihin. Niiden keittiöt tarjoavat loistavaa thairuokaa sekä kansainvälistä ruokaa. Lähistöllä on myös muutama paikallinen thairuokapaikka. Monia ihania kalaravintoloita on noin 12 kilometrin päässä olevissa Laem Mae Phimin ja Ban Phenin kylissä. Iltaelämä on Rayongissa todella hiljaista.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: