Djerba – Tunisia

Djerba Tunisia matkat source: http://www.flickr.com/photos/alexandmac/2594477481/

Tunisian Djerba on eteläisin saari Välimerellä sekä  Pohjois-Afrikan suurin saari. Se houkuttelee matkailijoita trooppisella tunnelmalla sekä Välimeren hienoimmilla hiekkarannoilla. Djerbassa on myös alhaisempi hintataso kuin muilla Välimeren saarilla ja lisäksi siellä on erittäin omaleimainen tunnelma. Saari on aavikkomaisemaa, mutta siellä täällä on vihreitä keitaita, joissa palmut kasvavat vieretysten appelsiinipuiden ja viiniviljelmien kanssa. Djerban saarella on aivan upeat hienohiekkaiset hiekkarannat, jotka ovat matalia niin, että ne sopivat myös perheen pienimmille. Djerban ilmasto on Välimeren aurinkovarmin. Siellä on todella kaunista, talot ovat liidunvalkeita ja erityisesti auringonlaskut ovat upeita, kun taivas värjäytyy purppuran ja oranssin eri sävyillä.

Djerban rannat

Rannat Djerbassa ovat erittäin lapsiystävälliset ja vesi on ihan kristallin kirkasta. Rannalla voi lisäksi harrastaa monenlaisia, jos ei auringossa lekottelu ole mieleistä. Muun muassa purjelautailu ja leijalautailu ovat suosittuja harrastuksia.

Ostokset Djerbassa

Ostosmahdollisuudet ovat Djerbassa erittäin hyvät. Saaren pääkaupungissa Houmt Soukissa on paljon basaareita ja tinkimistaitoinen voi tehdä erittäin edullisia lomaostoksia. Kaupungissa on myös monia antiikkikauppoja sekä trendikkäitä muotiputiikkeja.

Djerban nähtävyydet

Djerbassa on jäljellä paljon muistomerkkejä saaren pitkästä historiasta ja erityisesti saari on tunnettu hurjista merirosvoistaan. Eri uskonnot ovat myös aina eläneet saarella sulassa sovussa ja tähän liittyviä nähtävyyksiä on saarella monia. Pelkästään moskeijoita siellä on yli 300 sekä myös yksi maailman vanhimmista synagogista sijaitsee Djerbassa.

Djerban retket

Saharan kaksipäiväinen retki on erittäin mieliin painuva, retki on kaksipäiväinen ja siinä ajetaan mönkijöillä mahtavassa hiekkadyynimaisemassa ja matkan varrella nähdään muun muassa tunnettujen elokuvien kuvauspaikkoja. Flamingon saarelle tehtävä veneretki on myös mielenkiintoinen ja retki soveltuu koko perheelle.

Useimmat hotellit sijaitsevat pääkaupungin itäpuolella ja tarjolla on useita eri vaihtoehtoja. Hienointa on, että useassa hotellissa on tarjolla all inclusive. Se on todella kätevä, sillä kaikki ruoka ja juoma kuuluu matkan hintaan, eikä lompakkoa tarvitse ottaa koskaan esille jollei tahdo. Se on todella rentouttavaa.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: