Sousse Tunisia

Sousse Tunisia Afrikka source:http://www.flickr.com/photos/hisgett/239401090/

Sousse on Tunisian suosituin lomakohde. Sillä on matkailijoille paljon annettavaa. Siellä on aivan upeat valkohiekkaiset silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat, jotka soveltuvat erinomaisesti myös lapsille. Sousse on suosittu myös monipuolisuutensa takia, sillä siellä rantalomailun voi yhdistää kulttuurilomaan. Soussessa on itämainen kulttuuri, mutta höystettynä välimerellisillä mausteilla. Se on toisaalta perinteinen arabimaa, mutta toisaalta Euroopan moderni kulttuuri on saanut sinne vahvasti jalkansa. Soussessa on tuhansia vuosia vanhoja rakennuksia ja toisaalla taas uusia moderneja rakennuksia. Lapsiperheet tykkäävät matkustaa Sousseen, koska sinne on vain neljän tunnin lentomatka ja se on niin turvallinen kaupunki.

Sousse sää

Sää Soussessa on mukavan lämmin ympäri vuoden. Sinne kannattaa matkustaa keväällä, kesällä tai syksyllä. Keväällä ja syksyllä ilma on mukavan lämmin, noin reilut +20 astetta, mutta ei liian kuuma. Kesällä voi ajoittain olla todella kuuma, mutta jos ei pelkää kuumuutta, niin silloin kesälläkin matkustaminen on hyvä vaihtoehto. Talvellakin lämpötila kipuaa lähelle +20 astetta, useimmin kuitenkin noin + 15 asteeseen.

Ruoka

Soussessa on paljon ravintoloita, joissa tarjoillaan maukasta tunisialaista ruokaa. Toki kansainvälistäkin ruokaa on saatavilla. Tunisian kansallisruoka on couscous ja sen lisäksi kannattaa maistaa Chakchouka, joka on perinteinen tunisialainen ns. pyttipannuruoka. Ravintoloissa on suomalaisille yllättävän alhaiset hinnat, joten rahoilleen saa varmasti Soussessa vastinetta.

Ostosmahdollisuudet Soussessa

Soussessa on hyvät ostosmahdollisuudet. Siellä on muutamia kiinteähintaisia kauppoja sekä suuria ostoskeskuksia, mutta parhaat kaupat voi tehdä basaareissa, jos omaa hyvän tinkimistaidon. Soussen vanhassa kaupunginosassa Medinassa on valtavasti basaarikujia, jonne kannattaa mennä ostoksille ajan kanssa. Usein hinnoista tippuu vähintään puolet pois, kun jaksaa olla kärsivällinen ja ystävällinen.

Soussen nähtävyyksiä

Soussen vanhakaupunki Medina ja siellä oleva Suuri Moskeija ovat Soussen tunnetuimmat nähtävyydet. Medinaa ympäröivät keskiaikaiset muurit ja se on otettu Unescon maailmanperintölistalle. Katakombit ovat myös näkemisen arvoiset. Niiden maanalaisiin verkostoihin on haudattu jopa viisitoistatuhatta kristittyä kristittyjen vainon aikaan. Takrounan asumaton kylä noin neljänkymmenen kilometrin päässä Soussesta on käymisen arvoinen paikka. Sillä oli tärkeä merkitys Toisessa Maailmansodassa ja sieltä on upeat esteettömät näkymät yli kymmenen kilometrin päähän. Voit lukea lisää Soussen nähtävyyksistä Sousse nähtävyydet -sivulta.

Retket

Kamelisafarille osallistuminen on varmasti koko perheelle mieluinen retki. Retkelle pääsevät osallistumaan myös lapset. Eläinpuisto Friguiassa viihtyy myös varmasti koko perhe, siellä voi nähdä monia eksoottisia eläimiä. Historian ystävien kannattaa suunnata Soussen suureen museoon tai osallistua vaikkapa jollekin matkanjärjestäjän järjestämälle historialliselle retkelle.

 

{ 1 trackback }

Tunisia – Afrikka - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
March 20, 2010 at 4:00 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: