Soussen nähtävyydet

Sousse Tunisia Afrikka nähtävyydet suuri moskeija source:http://www.flickr.com/photos/_bohemian_/1568915502/

Sousse on mielenkiintoinen lomakohde Tunisian rannikolla. Siellä on upeita rantoja ja mielenkiintoista kulttuuria. Siellä itä kohtaa lännen, sillä toisaalta Sousse on hyvin perinteinen islamilainen kaupunki, mutta toisaalta se on viime vuosina länsimaistunut hyvin paljon.

Soussessa on noin 300 000 asukasta ja se on Tunisian kolmanneksi suurin kaupunki. Siellä on yhtälailla moderneja rakennuksia kuin myös 3000 vuotta vanhoja rakennuksia. Arabialainen kulttuuri on vahvasti läsnä, mutta länsimaisia tuulahduksia on joka puolella. Soussessa voi rentouttavan rantaloman yhdistää mielenkiintoiseen itämaiseen kulttuuriin tutustumiseen.

Medina

Soussen sataman yläpuolelle kohoavan alueen eli Soussen vanhan kaupungin nimi on Medina. Medina on kokonaan muurien ympäröimä ja siellä on pikkuruisia mutkittelevia kujia ja upeita keskiaikaisia rakennuksia. Medinan muurit on rakennettu vuonna 859 ja Medina kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Medinassa on paljon moskeijoita ja julkisia rakennuksia ja lisäksi hieno basaarialue, jonne shoppailijoiden kannattaa suunnata.

Suuri Moskeija

Suuri Moskeija sijaitsee heti Medinan porttien sisäpuolella ja se on valloittava näky. Se on suuri linnoitusmainen rakennelma. Alkuperäisestä Moskeijasta on jäljellä vain kaksi puolustustornia vuodelta 851, muutoin se on uudelleen rakennettu ja alkuperäinen ilme on pystytty hienosti säilyttämään. Sinne pääsevät myös turistit päiväsaikaan vierailulle. Yleisesti Tunisian muihin moskeijoihin on toisuskoisilta pääsy kielletty.

Ribat luostarilinnoitus

Ribatin luostarilinnoitus on rakennettu 700-luvulla. Siinä on 27 metrin korkuinen torni, josta on kauniit näkymät Soussen satamaan sekä Medinaan. Keskiajalla tässä luostarissa asuivat taistelijamunkit, jotka kävivät pyhää sotaa. Luostarissa on sisäpiha, pylväskäytävä, munkkien huoneet, varastohuoneet sekä hevostallit.

Port el Kantaoui

Port el Kantaoui on ihastuttava satama-alue, joka sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Soussen keskustasta. Satama on ollut historiallisesti merkittävä ja huvittelukeskukseksi sitä alettiin rakentaa 1980-luvun alussa. Siellä on upeat uimarannat sekä Aqua Palacen vesipuisto. Golfin ystäville tarjolla on kaksi tasokasta golfkenttää ja lisäksi Port el Kantaouissa on paljon kahviloita ja ravintoloita.

Arkeologinen Museo

Soussessa  Kasbahin alueella sijaitsee upea Arkeologinen museo, jossa on esillä suuri kokoelma antiikkiesineitä roomalaiselta sekä varhaisen kristinuskon ajoilta. Museon näyttelytilat sijaitsevat ulkona ja siellä on todella paljon mielenkiintoista nähtävää antiikin ystäville.

Takrouna

Takrounan kylä sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Soussesta. Sinne voi mennä käymään omin päin tai matkanjärjestäjän retkellä. Se on asumaton kylä, joka on rakennettu 300 metrin korkeuteen. Toisessa maailmansodassa tällä kylällä oli merkittävä merkitys. Takrounaan kannattaa mennä auringonlaskun aikaan, sillä näkymät vuorelta ovat sanoin kuvaamattoman upeat. Takrounasta pystyy näkemään esteettömästi yli 10 kilometrin päähän.

Katakombit

Katakombit eli maanalaiset aavemaiset käytävät ovat suosittu nähtävyys Soussessa. Maanalaisiin katakombeihin on luultavasti haudattu noin viisitoistatuhatta kristittyä toisen ja neljännen vuosisadan välillä. Ruumiit on kääritty liinoihin ja aseteltu käytäväsyvennyksiin. Katakombeista vain osa on avoinna yleisölle sortumavaaran vuoksi.

{ 1 trackback }

Sousse Tunisia - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
January 30, 2010 at 4:07 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: