Tunisia – Afrikan eksoottinen lomakohde

Tunisia source: http://www.flickr.com/photos/macorig/2218561614/

Tunisia on mielenkiintoinen ja aurinkoinen lomakohde Pohjois-Afrikassa. Siellä on kilometreittäin ihanaa vaaleahiekkaista rantaa ja talvellakin mukavan lämmin sää. Siellä voi tutustua itämaiseen eksotiikkaan, mutta lentoaika sinne on Suomesta vain 4 tuntia. Siellä on loistavat ostosmahdollisuudet basaareissa, ihanaa itämaista ruokaa, aavikkoa ja kamelisafareita. Tunisian talouselämä erityisesti on nousussa ja lomakohteena se tulee yhä suositummaksi. Erityisesti lapsiperheitä kiinnostaa kohde, jonne on näin lyhyt lentomatka, mutta siellä on kaikki mitä lomalta voi toivoa. Hintataso on edullinen ja erityisesti ravintoloissa syöminen on halpaa.

Tunisiassa on kaksi suosittua lomakohdetta: Sousse ja Hammamet.

Sousse

tunisia-sousse

Tunisia Sousse

Sousse on suosituin lomakaupunki Tunisiassa. Siellä yhdistyy ihana rantaloma sekä kulttuuriloma. Sen ilmapiirissä voi aistia kansainvälisyyttä ja välimeren vaikutusta, mutta myös perinteistä idän mystiikkaa. Lepolomaa kaipaavan ja golfaajan kannattaa valita hotelli sataman läheltä Port el Kantaouista. Siellä on ihana tyylikäs huvivenesatama sekä 36-reikäinen golfkenttä. Jos valitsee hotellin Soussen keskustasta, on heti iloisen elämänmenon keskellä. Soussella on pitkät kauppaperinteet. Siellä on paljon basaareja, joissa mausteet tuoksuvat ja kauniit itämaiset matot ja kankaat kutsuvat neuvottelemaan hinnoista. Port el Kantaouin supermarketeissa on kiinteät hinnat. Erityisesti vanha kaupunki on ihanaa ostostenteko aluetta. Suosittuja ostoksia Soussesta ovat kupari- ja messinkiesineet, hopeakorut, keramiikka, mausteet, oliiviöljy ja nahkatuotteet.

Soussessa on paljon ravintoloita, joissa on tarjolla tunisialaista tuokaa, jossa itämaiset maut yhdistyvät ranskan keittiön makuihin. Erityisiä herkkuja ovat kala ja äyriäiset, sekä avotulella paistettu lammas ja kana. Uimaranta on aivan ihana. Se yltää aina Port el Kantaouista Sousseen ja on pituudeltaan liki seitsemän kilometriä. Rannalla on hyvät vesiurheilumahdollisuudet.

Hammamet

Hammametissa elävät sulassa sovussa perinteinen ja uudenlainen Tunisia. Siellä on vain matkailijoita varten suunniteltu Yasmine Hammamet, jossa voi viettää liikunnallista lomaa hienostuneessa ympäristössä. Ranta on mielettömän upea ja jatkuu Yasmine Hammametista aina Hammametin kaupunkiin saakka. Ranta sopii hyvin perhelomailuun, sillä se on hienohiekkainen ja loivasti syvenevä. Hammametissa on kauniita sinivalkoisia taloja, joissa on koristellut portit. Siellä on myös upea suuri basaarialue, jossa on ihana heittäytyä kaupankäyntiin mukaan ja tehdä edullisia lomaostoksia. Tunisialainen elämänmeno on kiireetöntä ja se näkyy hyvin Hammametissa.

Iltaelämä Hammametissa on melko rauhallista ja keskittyy lähinnä hotelleihin, jotka järjestävät asukkailleen iltaohjelmaa. Ravintoloita on monia ja ne tarjoavat herkullista tunisialaista ruokaa sekä kansainvälistä ruokaa. Hammametin eteläisellä hotellialueella on muutama disco, joissa voi tanssia aamuyöhön saakka. Hammametissa voi harrastaa golfia 18-reikäisellä kentällä sekä ratsastaa tai pelata tennistä.

{ 1 trackback }

Soussen nähtävyydet - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
January 29, 2010 at 11:23 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: