Tunisia – Afrikka

Tunisia Afrikka matkat source:http://www.flickr.com/photos/macorig/48206329/

Tunisia on suosittu matkailumaa, jolla on paljon annettavaa matkailijoille. Se sijaitsee vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta, mutta silti se on ikään kuin portti Saharaan. Lentomatka Suomesta on vain noin 4 tuntia, mikä on tehnyt Tunisiasta erityisesti lapsiperheiden suosikkikohteen. Se on hyvä paikka aloittaa Afrikkaan tutustuminen ja saada ensikosketus heidän kulttuuriinsa. Siellä matkailijoita viehättävät upeat rannat, mielenkiintoinen kulttuuri ja hyvät ostosmahdollisuudet.

Vielä joitain vuosikymmeniä sitten Tunisia oli hyvin perinteinen islamilainen maa, mutta nykyään se on hyvin länsimaistunut. Siellä itä kohtaa lännen ja se on mukava sekoitus näitä kulttuureja. Tunisiaan tehdään Suomesta lomamatkoja niin kesä- kuin talvikaudellakin.

Faktoja Tunisiasta

Aikaero Suomeen on talviaikana – 1h ja kesäaikana – 2h. Tunisiassa on asukkaita noin 10 miljoonaa. Tunisiassa puhutaan arabiaa sekä ranskaa. Tunisian pääkaupunki on Tunis, jossa on asukkaita 1,2 miljoonaa. Hintataso on hyvin edullinen ja tinkimällä saattavat hinnat pudota entisestään. Valuutta on Tunisian dinaari TND. Matkavaluutaksi kannattaa ottaa euroja, sillä dinaareja ei saa viedä maahan eikä maasta pois, joten valuutanvaihto on suoritettava vasta paikan päällä.

Tunisia sää

Sää Tunisiassa on mukava ympäri vuoden. Talvikaudellakin lämpötila nousee noin 20 astetta plussan puolelle ja kesäkaudella on ajoittain jopa kuumaa eli + 30 astetta saattaa ylittyä. Talvella saattaa välillä sataa, mutta kaiken kaikkiaan Tunisiassa sataa harvoin. Merivesi on myös uintikelpoista ympäri vuoden.

Uskonto

Tunisia on vapaamielinen islamilainen maa. Islam antaa tunisialaisille ohjeita heidän jokapäiväiseen elämäänsä. Näihin asioihin matkailija aivan varmasti törmää lomansa aikana. Muun muassa minareeteista, joita on paljon kaupunkien eri puolilla, kuuluu aina viidesti päivässä rukouskutsu. Omaan pukeutumiseen tulee myös kiinnittää huomiota. Kun vierailee uskonnollisissa kohteissa tai vain niiden läheisyydessä on kunnioittavaa itsekin peittää olkapäänsä ja polvensa ja myöskään rannoilla ei saa ottaa aurinkoa yläosattomissa. Moskeijoihin eivät matkailijat pääse sisälle, eikä rukoilevaa muslimia saa valokuvata.

Tunisian ruoka

Tunisialainen ruoka on sekoitus itämaista ja eurooppalaista ruokakulttuuria. Tunisia oli ennen Ranskan vallan alla ja ranskan keittiön vaikutus näkyy parhaiten tunisialaisessa ruoassa. Ruoka on useimmiten erittäin voimakkaasti maustettua ja mausteina eniten käytetään punapippuria ja valkosipulia. Alkuruokina syödään yleensä keittoja tai piiraita. Tunisialaisten keittojen yleisnimitys on chorba ja piirakoiden brik. Tunisiassa kannattaa maistaa Chakchoukaa, joka on perinteinen tunisialainen pyttipannu. Couscous puolestaan on Tunisian kansallisruoka. Jälkiruokana yleensä otetaan pieniä makeita leivoksia tai hedelmiä. Tunisialaiset viinit ovat myös hyvin täyteläisiä ja erittäin edullisia. Kuitenkaan perinteisissä tunisialaisissa ravintoloissa ei tarjoilla lainkaan alkoholia. Toki turistikohteessa alkoholiakin on saatavilla.

Ravintoloissa on todella loistava hinta-laatusuhde, joten herkuttelu kuuluu ilman muuta Tunisian lomaan.

Ostosmahdollisuudet

Tunisiassa on hyvät shoppailumahdollisuudet. Siellä on kauppakeskuksia, joiden liikkeissä on kiinteät hinnat. Parhaimmat kaupat voi kuitenkin tehdä basaareissa, joissa tinkiminen on osa kaupankäyntiä. Mikäli on hyvä tinkijä, niin hinnoista voi pudota pois ainakin puolet jollei -70 %. Tämä vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja ystävällistä asennetta. Kauppiaat tarjoavat usein kaupankäynnin yhteydessä asiakkaille minttuteetä, joka on ystävällisyyden osoitus eikä sido mihinkään. Suosittuja ostoksia Tunisiasta ovat käsinkudotut matot, keramiikka, nahkatuotteet, hopeakorut ja mausteet.

Matkakohteet Tunisiassa

Djerba on välimeren eteläisin saari, joka houkuttelee matkailijoita upeilla hiekkarannoillaan ja trooppisella tunnelmallaan. Zarzis sijaitsee Tunisian mantereella aivan lähellä Djerban saarta ja siellä on upeita rantoja ja paljon harrastusmahdollisuuksia. Fahsissa voi kokea aitoa tunisialaista maalaistunnelmaa sisämaassa, missä pelloilla kulkee vapaana kanoja ja lampaita ja yöllä vain tähdet tuovat valoa. Hammamet on perinteinen tunisialainen kylpyläkaupunki, joka on värikäs ja monipuolinen lomakohde ja siellä on varmasti jokaiselle jotakin. Monastirissa on upeita rantoja ja romanttista pikkukaupunkitunnelmaa. Sousse on suosituin lomakaupunki, jossa on paljon kulttuuria ja hyvät ostosmahdollisuudet yhdistettynä rantalomaan. Port el Kantaoui on muutaman kilometrin päässä Soussesta oleva uusi keskusta, jossa on upea pienvenesatama ja elegantti lomaympäristö.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: