Tunisia – Sousse ja Hammamet

Sousse Hammamet Tunisia matkat source: http://www.flickr.com/photos/majathurup/4250738464/

Tunisia on ihana itämainen lomakohde vain neljän tunnin lentomatkan päässä Suomesta. On hienoa, että näin lähellä kotia voi olla näin eksoottista. Tunisian kasvu suomalaisten suosimana lomakohteena on kasvussa. Erityisesti lapsiperheitä kiinnostaa tämä kohde, koska lentomatka on lyhyt.  Tunisiaan pääsee sekä talvi- että kesäkaudella. Pohjois- Afrikan eksoottisuus näkyy Tunisiassa, mutta myös samalla Välimeren kansainvälinen vaikutus näkyy. Tunisiassa moderni yhdistyy vanhaan kulttuuriin. Tunisian vetonauloja ovat hienot rannat, lämmin sää, hyvät ostosmahdollisuudet basaareissa, hyvät harrastusmahdollisuudet ja ihana tunisialainen ruoka. Tunisian keittiössä yhdistyy perinteinen itämainen ruoka ranskalaiseen keittiöön. Ranska on nimittäin ollut Tunisian historiassa vahvasti läsnä. Paikallisia herkkuja ovat kalan ja äyriäisten lisäksi avotulella paistettu kana ja lammas. Hintataso on edullinen ja erityisesti ravintoloissa syöminen on halpaa.

Sousse

Sousse on kaikista Tunisian lomakaupungeista suosituin ja perinteisin. Se on kansainvälinen lomakaupunki, missä perinteinen idän mystiikka on kuitenkin vahvasti läsnä. Siellä yhdistyvät hienosti perinteinen rantaloma kulttuurilomaan. Rannalla lekotellessaan voi kuulla minareetista rukouskutsun.

Jos pitää lepolomailusta tai golfin pelaamisesta kannattaa hotelli valita Port el Kantaouista. Tämä on hienostunut satama-alue, jossa on huvivenesatama, paljon ravintoloita, hotelleja ja kauppoja. Siellä on 36-reikäinen golfkenttä. Jos pitää kaupungin vilinästä kannattaa hotelli ottaa Soussen keskustasta, missä iloinen ja kiireetön elämänmeno näkyy joka puolella.  Soussella on pitkät perinteet kauppapaikkana. Siellä on basaareja, joissa tinkiminen kuuluu asiaan. Ihanat mausteet tuoksuvat ja itämaiset matot, kankaat ja hopeakorut houkuttelevat lomaostoksiin. Edullisia ostettavia asioita ovat muun muassa kupari- ja messinkiesineet, keramiikka, hopea, nahka, oliiviöljy ja mausteet. Port el Kantaouissa olevissa kaupoissa on kiinteät hinnat. Uimaranta on upea, valkohiekkainen ja pitkä, se yltää Port el Kantaouista Sousseen saakka seitsemän kilometrin matkan. Rannalla on hyvät mahdollisuudet kokeilla jotain vesiurheiluharrastusta.

Hammamet

Hammametissa elävät rinta rinnan uudenlainen moderni Tunisia ja perinteinen Tunisia. Siellä on matkailijoille rakennettu kaikki matkailutoiveet täyttävä Yasmine Hammamet, jossa on todella hienostunut ja siisti ympäristö sekä loistavat mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen. Ranta on ihana ja erityisesti lapsille soveltuva matala ja hienohiekkainen. Se jatkuu Yasmine Hammetista Hammametiin saakka noin kymmenen kilometrin matkan. Hammametissa on todella kauniita sinivalkoisia perinteisiä tunisialaisia taloja joissa on koristellut rautaportit. Kukkaistutukset ovat myös hienoja. Basaarialue on valtava ja siellä on hauska heittäytyä tinkimiseen ja kaupankäyntiin mukaan ja nauttia lasillinen minttuteetä ostosten lomassa. Kiireetön mukava tunisialainen tunnelma on vahvasti läsnä Hammametissa.

Iltaelämä Hammametissa keskittyy lähinnä hotelleihin. Hotellit järjestävät erilaisia iltaohjelmia asukkailleen. Eteläisellä hotellialueella on kuitenkin muutama disco, joissa voi juhlia aamutunneille saakka. Ravintolatarjonta on hyvä, on tarjolla niin tunisialaista kuin eurooppalaistakin ruokaa. Hammametissa on 18-reikäinen golfkenttä ja ratsastustalli sekä hienoja tenniskenttiä.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: