Alanya – Turkin lomailijoiden suursuosikki

Alanya Turkki matkat source: http://www.flickr.com/photos/mulazimoglu/3144588038/

Alanya on suursuosikki-lomakohde Turkissa. Se on Turkin suurin lomakaupunki. Siellä on kaikkea mitä lomalta voi toivoa. Upeat hiekkarannat, suurkaupungin mahdollisuudet ja huvitukset ja hyvät palvelut. Siis aurinkolomailun lisäksi on tarjolla myös paljon muuta. Kaupunkia reunustaa molemmin puolin upeat hiekkarannat, jotka legendan mukaan Markus Antonius antoi Julius Caesarin kuoltua häälahjaksi Kleopatralle. Alanyassa ympäristö on valtavan kaunista. Sää on aurinkoinen ympäri vuoden ja Välimeren vesi uintilämmintä. Alanyassa on myös hyvät vesiurheilumahdollisuudet ja meriretkelle voi lähteä vaikka vuokraamalla satamasta veneen ja sille kuljettajan.

Alanyalla on pitkä historia, joka ulottuu jopa 300 –luvulle ennen ajanlaskun alkua, jolloin se oli merirosvojen tukikohta. Noin 65 vuotta ennen ajanlaskun alkua Alanya liitettiin Rooman valtakuntaan.

Ostosmahdollisuudet Alanyassa

Ostosmahdollisuudet Alanyassa ovat todella hyvät. Alanyan maamerkin Punaisen torin ympärillä on kymmenittäin pieniä tunnelmallisia ostoskujia, joissa basaarikauppiaat kauppaavat kilvan tuotteitaan. Kultakauppoja on pelkästään kaduilla yli sata. Tinkiminen kuuluu asiaan ja ostosten teon lomassa voi kauppiaan kanssa nauttia lasillisen teetä. Basaareista voi tehdä hyviä löytöjä ja hinnat ovat erittäin kohtuullisia. Alanyassa on myös paljon tavallisia kauppoja, joissa on kiinteät hinnat. Matkamuistomyymälöitä on melkein jokaisessa kadun kulmassa. Kannattaa ostaa esimerkiksi kulta- ja nahkatuotteita. Perjantaisin Alanyassa on markkinat, joissa on sadoittain myyjiä. Markkinat ovat oikea shoppailijan unelmapaikka. Suosittuja lomatuliaisia ovat itämaiset matot, pähkinät ja mausteet.

Alanyan ravintolat ja iltaelämä

Alanyassa on paljon ravintoloita. Sieltä löytyy niin paikallisten suosimia todella edullisia paikkoja kuin myös erittäin tasokkaita ravintoloita satamasta. Kulinaristikin voi saada suuria makuelämyksiä  Alanyassa. Iltaelämä on erittäin vilkasta kesäaikaan ja talvikaudella on rauhallisempaa. Alanyassa on satoja pubeja, baareja ja terassiravintoloita. Siellä on myös monia discoja, joissa juhlinta jatkuu aina aamutunneille saakka. Monissa ravintoloissa järjestetään ohjelmaa asiakkaille, muun muassa itämaisia vatsatanssiesityksiä. Paikalliset viinit ovat hyviä, joten niitä kannattaa maistaa ja ostaa kotiinkin viemiseksi.

Retket ja nähtävyydet Alanyassa

Kale-Kale linnoitus, joka on peräisin 1200 –luvulta on Alanyan vierellä vuoren huipulla. Se on suosittu nähtävyys Alanyassa ja sieltä raunioilta on todella upeat näköalat. Kallion rinteellä on myös kahdeksankulmainen Punainen torni, jota pidetään Alanyan symbolina. Luolaretkelle osallistuminen on hyvin suosittua; siellä voi nähdä muun muassa Merirosvoluolan, Rakastavaisten luolan, Fosforiluolan ja 15000 vuotta vanhan Damlatasin tippukiviluolan.

Mielenkiintoisia vierailukohteita ovat myös idylliset vuoristokylät, joita useita sijaitsee aivan lähellä Alanyaa. Niihin pääsee käymään vuokra-autolla tai minibussilla. Muutoinkin liikkuminen Alanyassa on helppoa, kävellen pääsee helposti liikkumaan ja taksikyytikin on edullista.

Alanyan matkat

Suomesta pääsee lomalle Alanyaan helposti ja edullisesti. Katso tästä Alanyan matkat:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: