Belek Turkki

Belek Turkki matkat source: http://www.flickr.com/photos/15439699@N04/1650019695/

Belekin lomakohde Turkin Rivieralla on upea lomakohde sille, joka toivoo upeaa lomaympäristöä välimerellisessä ilmastossa. Belek sijaitsee 40 kilometrin päässä Antalyan miljoonakaupungista. Se on tullut tutuksi eritoten golf-kohteena, sillä siellä on Turkin parhaimmat kentät. Siellä on jopa kahdeksan täyspitkää kenttää ja tällä hetkellä rakennetaan vielä neljää uutta kenttää. Kentät ovat edullisia ja hyvätasoisia. Golfin ystävien lisäksi tätä lomakohdetta voi suositella erityisesti matkaajille, jotka haluavat lomallaan rentoutua ja asua tasokkaassa hotellissa. Belek on loistava kohde myös lapsiperheille. Sekä niille jotka pitävät kauniista luonnosta ja liikunnasta.

Belekin luonto on todella kaunista, siellä on muun muassa erikoisia mäntymetsiä. Siellä elää myös caretta caretta kilpikonnia, joita voi nähdä rannoilla vaeltamassa. Toisella puolen Belekiä kohoaa Taurusvuoristo ja toisella puolen on kaunis välimeri. Hotellit ovat todella hyvätasoisia ja ne sijaitsevat hieman keskustan ulkopuolella. Niissä on kaunis arkkitehtuuri, vehreät puutarhat, isot uima-allasalueet ja kaikki palvelut tarjolla, mitä matkailija voi toivoa. Hotellialueet yltävät myös ihan rantaan saakka ja lähes poikkeuksetta niillä on hienot omat uima-rannat.

Retkikohteet Belekissä

Turkin Rivieran pääkaupunkiin Antalyaan kannattaa lähteä retkelle, sillä se sijaitsee sen verran lähellä ja siellä on paljon nähtävää. Antalyan hienosti entisöity venesatama sekä vanhakaupunki ovat kauniita vierailukohteita siellä. Kannattaa myös käydä läheisessä Pergen kaupungissa, jossa Apostoli Paavali piti ensimmäisiä saarnojaan. Belekissä on hieno Kopsylun luonnonpuisto ja hienot Manaygatin vesipuistot , jotka ovat Belekin suosituin luonnonnähtävyys. Aspendos-teatteri on myös suuri nähtävyys, jossa kannattaa käydä. Se on rakennettu 200-luvulla ja sinne mahtuu jopa 20 000 katsojaa. Siellä järjestetään erilaisia konsertteja ja esityksiä.

Belekin rannat

Rannat ovat todella upeita Belekissä. Sen lisäksi, että näillä kauniilla kullankeltaisilla hiekkarannoilla voi nauttia auringosta ja välimerestä, niillä voi nähdä ihania harvinaisia kilpikonnia. Rannat sijaitsevat keskustan ulkopuolella.

Ostokset Belekissä

Belekissä on monia kauppoja, joista voi tehdä ostoksia. Niissä myydään monenlaista tavaraa, mutta erityisesti matkamuistoja. Tuliaisiksi kannattaa ostaa vaikkapa mausteita, käsitöitä ja käsinkudottuja mattoja. Antalyan kaupungissa on suuremmat ostosmahdollisuudet, joten shoppaajan kannattaa suunnata sinne vaikkapa basaareihin tai ostoskeskuksiin. Sinne pääsee minibussilla nopeasti ja edullisesti.

Ravintolat ja iltaelämä Belekissä

Belekissä on monia ravintoloita ja baareja, jotka ovat todella korkeatasoisia. Tarjolla on turkkilaisen ruoan lisäksi myös kansainvälistä ruokaa. Turkkilainen ruoka on todella herkullista. Se on välimerellisen terveellistä ja maku on kuitenkin itämaista. Iltaelämä Belekissä on melko rauhallista, usein hotellit järjestävät iltaohjelmaa vierailleen. Jos haluaa vilkkaampaa meininkiä, niin kannattaa mennä Antalyaan iltaretkelle.

Matkat Belekiin

Suomesta pääsee Turkin Belekiin lomamatkalle edullisesti ja helposti. Katso Belekin lomat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: