Kusadasi Turkki

Kusadasi Turkki matkat source: http://www.flickr.com/photos/kusadasi/3532100096/

Kusadasi on ihana suuri ja värikäs lomakaupunki Turkin rannikolla. Tämä kohde on uutuus meille suomalaisille, sillä se on ollut Finnmatkojen ohjelmistossa vasta kesäkaudesta 2009 alkaen. Kusadasissa on todella hienot vaaleahiekkaiset rannat ja turkoosinsininen Egeanmeri. Meressä Kusadasin edustalla siintää Kreikalle kuuluva Samoksen saari. Kusadasi on siis upea rantalomakohde. Kuitenkin sen lisäksi Kusadasista löytyy vielä aitoa turkkilaista elämää. Varsinkin vanhassa kaupungissa näkee paikallista elämää sen pienillä kujilla. On ihanaa olla osa sitä kiireetöntä tunnelmaa, millaista siellä on. Satama on aivan ihana ja monet risteilyalukset pysähtyvät vierailemaan Kusadasissa. Kusadasi sopii kaikenlaisille matkaajille, sillä se on todella monipuolinen matkakohde.

Kusadasin rannat

Rannat Kusadasissa ovat todella upeita. Kaikista suosituin ranta on Kadinlar Denizi eli suomennettuna Hienojen naisten ranta, se sijaitsee kahden kilometrin päässä Kusadasin kaupungista. Sinne pääsee dolmusbusseilla suoraan hotelleista erittäin helposti. Ja tällä rannalla saavat toki muutkin kuin hienot naiset palvoa aurinkoa. Miehet ja lapsetkin ovat tervetulleita. Keskustassa  Ataturk- rantakadun varrella on muutama hyvä pienempi ranta. Hieno, mutta maksullinen ranta sijaitsee läheisellä niemellä nimeltään Pigeon Island.

Lapsiystävällinen kohde

Kusadasi on loistava paikka lapsiperheille. Siellä on erittäin matalat rannat ja liikkuminen rattailla on helppoa. Paikalliset ihmiset ovat myös erittäin lapsiystävällisiä. Kaupunkiin on vasta avattu hieno vesipuisto Adaland, jossa on upeiden vesiliukumäkien ja altaiden lisäksi trooppisia akvaarioita ja delfiinialtaita. Hotellit Kusadasissa ovat erittäin hyvätasoisia ja niissä on tarjolla kaikkia palveluja, joita lapsiperheet tarvitsevat.

Ravintolat ja iltaelämä Kusadasissa

Kusadasissa on paljon ravintoloita. On sekä turkkilaisia pikaruokapaikkoja että tasokkaitakin ravintoloita. Iltaelämä on sopivan vilkasta. Iltaa voi viettää vaikka sporttibaarissa tai musiikkibaarissa istuen, illallista nauttien tai itämaista vatsatanssiesitystä seuraten. Tyypillistä turkkilaista ruokaa on itämaisin maustein maustettu välimerellinen ruoka. Esimerkiksi haudutettu kana ja jogustista tehty kastike. Kebab on myös meille tuttua turkkilaista ruokaa. Kasviksia laitetaan melkein joka ruokaan ja ne tekevät ruoista mukavan kevyitä. Suosittua on ottaa ruoan päälle tilkka rakia eli turkkilaista viinaa ja kupillinen vahvaa turkkilaista kahvia.

Ostosmahdollisuudet Kusadasissa

Kusadasissa hintataso on erittäin edullinen ja sieltä kannattaa ostaa erityisesti kenkiä, laukkuja ja nahkatuotteita. Kannattaa muista tinkiä hinnoista, sillä se kuuluu Turkissa olennaisena osana kaupankäyntiin. Ostospaikkoja Kusadasissa on paljon aina liikkeistä basaarimyyjiin.

Retket ja käyntikohteet

Yksi Turkin hienoimmista nähtävyyksistä on Efesoksen antiikinaikainen kaupunki. Siellä on erilaisia rakennuksia, joista ehkä hienoin on Artemiksen temppeli. Efesos sijaitsee aivan lähellä Kusadasia ja sinne tehdään matkanjärjestäjän toimesta yhteinen retki. Pamukkale vuori on toinen suuri nähtävyys. Se on vuori joka on aivan lumenvalkoinen, sillä vuorelta alas valuva 35 asteinen kalkkipitoinen vesi on sen niin värjännyt. Tämän seurauksena rinteille on tullut vesialtaita, jotka saavat vuoren näyttämään ihan sulavalta jäävuorelta.

Jos patikointi kiinnostaa, niin Kusadasin vieressä kohoava Kese Dagin vuori tarjoaa siihen hienon tilaisuuden. Vuorelle voi myös lähteä tutustumaan vaikka jeeppisafarin matkassa.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: