Marmaris ja Icmeler Turkki

Marmaris Icmeler Turkki matkat source: http://www.flickr.com/photos/romeral/1559501757/

Marmariksella ja Icmelerillä on ihanteellinen sijainti turkoosinsinisessä lahden poukamassa, siellä missä Turkki on ehdottomasti kauneimmillaan. Välimeressä näkyy Kreikan saaristoa ja kaupunkien toisella puolen kohoaa vihreä kaunis vuoristo. Marmaris on Turkin tärkeä satamakaupunki ja siellä voi nähdä satamassa monia kansainvälisiä aluksia parkissa. Marmariksessa ja Icmelerissä molemmissa on upeat rannat. Rannat ovat valkeahiekkaisia ja loivasti syveneviä. Erityisen loiva ranta on Icmelerissä, joka on siitä syytä lapsiperheiden suosiossa.

Marmaris on näistä kahdesta naapurikaupungista, joilla on välimatkaa vain seitsemän kilometriä, suurempi ja vilkkaampi. Siellä on hienot hiekkarannat ja erittäin tunnelmallinen pienvenesatama. Rantabulevardi on suosittu kohtauspaikka ja ilta kuluu vaikka vain bulervardia pitkin kävellessä. Kun aurinko laskee, niin meno rantakadulla vilkastuu, kun monet musiikkibaarit avaavat ovensa ja kutsuvat ihmisiä juhlimaan. Molemmat sekä Marmaris että Icmeler sopivat mainiosti lapsiperheille. Marmariksessa on muun muassa kaksi hienoa ja isoa vesipuistoa, joissa pari lomapäivää kuluvat helposti vesileikkien merkeissä. Icmelerissä on rauhallisempi ilmapiiri ja se on kaunis puutarhakaupunki. Icmelerin keskuspaikka on Osmangazin kanava, jonka ympärillä on tunnelmallisia terasseja ja ihania pikkukävelykatuja. Rantakatu on kaunis paikka, jossa on upeita kukkaistutuksia ja hyvin hoidettuja palmuja.

Ostokset Marmariksessa ja ostokset Icmelerissä

Marmariksessa on paljon aitoja itämaisia basaareja, joissa voi tehdä edullisia lomaostoksia. Kannattaa muistaa aina tinkiminen, sillä se on Turkissa osa kaupankäyntiä. Basaarista voi ostaa koruja, itämaisia mattoja, mausteita ja messinkivateja. Tuliaisiksi kotiin kannattaa ostaa vaikkapa paikallisia erikoisuuksia kuten aitoja perusieniä ja seudun omaa hunajaa. Icmelerissä on myös ostosmahdollisuuksia ja kerran viikossa siellä järjestetään kaupungin laidalla markkinat. Jos haluaa enemmän ostosmahdollisuuksia, niin kannattaa tehdä ostoksia Marmariksesta.

Marmariksen ja Icmelerin ravintolat ja iltaelämä

Molemmissa sekä Marmariksessa että Icmelerissä on hyvä ravintolatarjonta. Ravintolat tarjoavat sekä turkkilaisia erikoisuuksia että kansainvälistä ruokaa. Turkkilaisesta ruoasta suomalaisille tutuinta on kebab, mutta kannattaa maistaa vähän erikoisempiakin ruokia. Yksi erikoisuus on banaaninlehdissä kypsytetty liha, joka on todella mureaa ja maukasta. Kasviksia käytetään ruoanlaitossa paljon sekä luonnollisesti itämaisia mausteita. Paikallinen raki, vahva viina, on suosittu alkujuoma ennen ateriaa. Kahviloita on myös paljon näissä molemmissa kaupungeissa. Marmariksessa on erittäin vilkasta yöelämää ja Icmelerissä on rauhallisempaa.

Retket ja nähtävyydet

Kannattaa lähteä retkelle antiikinaikaiseen Efesoksen kaupunkiin. Siellä on suuri temppeli, Artemiksen temppeli, joka on upean näköinen. Marmariksen linna, joka rakennettiin jo 3000 vuotta e.Kr, on myös historian ystävien tärkeä käyntikohde. Linna tuhoutui jo kerran Aleksanteri Suuren valloitusten aikana, mutta se uudelleenrakennettiin ja siellä toimii nykyään museo. Caunos on kaunis muinainen satamakaupunki ja se sijaitsee hienolla paikalla meren ja järven välissä. Siellä voi nähdä harvinaisia caretta caretta kilpikonnia. Pamukkalen kalliot ovat myös mielenkiintoinen nähtävyys. Kallioiden jyrkänteen reunalta valuu 35 asteista vettä, joka on muuttanut kalliot aivan valkoisiksi.

Jeeppi- tai jokisafareille kannattaa osallistua, jos eivät vauhti ja korkeat paikat pelota. Sukellusretkiä on myös tarjolla vedenalaisen maailman ystäville. Turkkilaiset kylpylät ovat korkeatasoisia ja tarjoavat kaikenlaisia ihania hoitoja melko edullisella hinnalla.

Marmariksella ja Icmelerillä on välimatkaa noin seitsemän kilometriä. Välimatkan voi helposti  kulkea edullisilla dolmusminibusseilla tai paikallisilla takseilla. Liikkuminen Turkissa on todella edullista.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: