Side Turkki

Side Turkki matkat source: http://www.flickr.com/photos/buketsayin/379257731/

Side on ihana lomakohde Turkissa Välimeren rannikolla. Se sijaitsee tunnettujen kohteiden Alanyan ja Antalyan välissä. Se on historiallinen kaupunki, joka muinoin oli Turkin tärkeä satamakaupunki. Nykyään se on suosittu rantalomakohde, sillä siellä on valtavan kauniit rannat. Ihastuttavinta tässä kohteessa on se, kuinka historia yhdistyy nykyhetkeen. Sidessä voi viettää rantalomaa historiallisessa ympäristössä. Ja rantalomailun vastapainoksi voi katsella nähtävyyksiä. Sidessä on myös hyvät ostosmahdollisuudet ja paljon ravintoloita ja vilkas iltaelämä . Sidessä kaikki nähtävyydet, ostosmahdollisuudet, ravintolat ja rannat ovat keskittyneet Siden niemenkärkeen noin reilun kilometrin mittaiselle alueelle. Se on matkailijan kannalta helppoa, että kaikki on kävelyetäisyydellä toisistaan.

Siden ostosmahdollisuudet

Sidessä on paljon basaarikojuja ja kauppoja, joissa myydään kaikenlaista tavaraa. Suosittuja tuliaisostoksia ovat muun muassa käsintehdyt itämaiset matot, nahkatuotteet ja korut. Läheisessä Antalyassa on suuria ostoskeskuksia, joten sinne kannattaa suunnata shoppaamaan jos haluaa suuria mahdollisuuksia.

Ravintolat ja iltaelämä Sidessä

Sidessä on ravintoloita, joista varmasti löytyy ruokaa joka makuun. Illallista nautitaan yleensä pitkän kaavan mukaan jossain viihtyisässä ravintolassa. Turkkilaista ruokaa kannattaa maistaa, sillä se on todella herkullista ja suomalaiseen makuun hyvin sopivaa. Iltaelämä on vilkasta ja on keskittynyt itärannan ja sataman seudulle. Siellä on niin pubeja kuin musiikkibaarejakin. Jos haluaa enemmän discoja, niin iltaa voi lähteä viettämään vaikka Antalyaan, jonne pääsee helposti paikallisella dolmus-bussilla.

Siden rannat

Sidessä on matalia kullankeltaisia hienohiekkaisia rantoja, jotka sopivat erityisen hyvin lapsille. Päärannat sijaitsevat keskustan molemmin puolin ja ovat nimeltään Itäinen ranta ja Läntinen ranta. Viisi kilometriä kauempana on kaunis Kumköyn ranta. Sidessä on hyvät vesiurheilumahdollisuudet ja aktiviteetiksi saattaa riittää pelkkä rannan viertä kävely. Siellä nimittäin kulkee viehättävä tie, jonka varrella on levähdyspenkkejä ja pieniä kahviloita, joihin voi pysähtyä nauttimaan kauniista maisemista.

Historialliset nähtävyydet Sidessä

Siden vanhinta osaa on niemenkärjen pohjoisosa. Siellä sijaitsee Siden yksi suurimmista nähtävyyksistä eli antiikinaikainen kaupungin portti. Porttia reunustaa muurinpätkä, joka on muistona siitä, kuinka valtava muuri muinoin ympäröi koko Sideä. Portilta keskustaa kohti johti aikoinaan kuja, joka oli reunustettu marmoripylväin ja nykyäänkin noita mosaiikinpalasia on siellä nähtävissä. Toinen nähtävyys on agora, jonka ympärillä on suuria katettuja pylväitä. Muinoin ihmiset kävivät aukiolla orjakauppaa ja keskustelivat politiikasta ja muista tärkeistä asioista. Seuraavaksi matkalla keskustaan päin on riemukaari eli suuri portti, jonka alta kuljettuaan saapuu muinaiselle teatterille. Siellä käytiin aikoinaan hurjia gladiaattoritaisteluita. Teatterin vierustalta lähtee Siden pääkatu, jossa on paljon kauppoja ja ravintoloita. Sen kadun päässä on hieno antiikinaikainen satama. Ja satamasta eteenpäin ovat vielä näkemisen arvoiset maailmankuulut Apollon sekä Athenan temppelit.

Manaygatin putous on myös tärkeä nähtävyys Sidessä. Se sijaitsee kahdenkymmenen kilometrin päässä ja on todella kaunis paikka.

Matkat Sideen

Suomesta pääsee lomailemaan Sideen edullisesti ja helposti pakettimatkalla. Katso tästä Siden matkat:

Tarkista tästä Siden säätiedot:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: