Turkki tarjoaa aurinkoa, rantoja, basaareja ja vieraanvaraisuutta

Turkki matkat source: http://www.flickr.com/photos/andriesss/276143791/

Turkki on ansainnut paikkansa suomalaisten suosimana matkakohteena. Monet suomalaiset ovat menettäneet osan sydämestään Turkille ja he palaavat vuosi toisensa jälkeen Turkkiin lomailemaan. Turkilla on paljon annettavaa. Siellä on upea 8000 kilometriä pitkä rannikko, hienoja rantoja, basaarikulttuuri, hyvää ruokaa, nähtävyyksiä ja ystävällisiä ihmisiä. Erityisesti turkkilaisten ystävällisyys matkailijoille vahvistaa sitä, että suomalaiset palaavat yhä uudelleen lomalle juuri Turkkiin. Turkki on lapsiperheiden suosikkikohde myös sen takia, että sinne on lyhyt vain alle neljä tuntia kestävä lentomatka. Hintataso on meille edullinen ja sen takia lomailu on miellyttävää. Erityisesti ravintoloissa syöminen on edullista.

Turkin entinen nimi on Anatolia ja sen historia yltää tuhansien vuosien taa. Istanbul oli ennen eräänlainen etappi idän ja lännen välissä. Sinne tulivat kamelikaravaanit ja laivat ja toivat mukanaan silkkiä, kultaa ja jalokiviä läntisille markkinoille vietäväksi. Turkissa on paljon historiallista nähtävää ja siellä on todella kauniita maisemia. Siellä on muun muassa yli 20 luonnonsuojelualuetta, jotka on perustettu kauniin luonnon turvaksi.

Sää Turkissa

Turkki on pinta-alaltaan todella suuri ja sen takia ilmasto-olot maan sisällä vaihtelevat kovasti. Välimeren alueella on aina lämmintä ja sen takia suurimmat matkailijoiden suosimat kohteet sijaitsevat siellä. Kesällä Välimeren vierellä on ajoittain erittäin kuumakin. Mustanmeren rannikolla puolestaan on vähän viileämpää ja itä-Turkissa on jopa pakkasta.

Ostosmahdollisuudet Turkissa

Turkki on shoppailijan paratiisi. Siellä on paljon basaarialueita ja suuria markkinoita, joissa voi tehdä ostoksia. Sieltä kannattaa ostaa käsinkudottuja mattoja sekä nahka- ja kultatuotteita. Tuliaisiksi kannattaa ostaa paikallisia viinejä, pähkinöitä ja mausteita. Turkissa kannattaa tinkiä kaikesta, sillä kaupankäynti on siellä osa kulttuuria. Paikalliset kauppiaat kokevat jopa epäystävälliseksi sen, jos ei yhtään tingi. Ostosten teon lomassa voidaan nauttia paikallisen tavan mukaan lasillinen minttuteetä, jos kauppias tahtoo tarjota.

Turkkilainen ruoka

Turkissa on paljon ihania ravintoloita, joissa hinnat ovat edullisia. Turkkilainen ruoka on herkullista ja itämaisesti maustettua. Kasviksia käytetään paljon ja valmistustapoja on monia erilaisia. Kaiken kaikkiaan turkkilainen ruoka on terveellistä. Eräs erikoisuus ovat mezet eli pienet alkupalat. Ne voivat olla mitä tahansa kylmää ruokaa ja niitä nautitaan aterian alussa tai niistä voi koostaa jopa koko aterian. Pääruokana suositaan grillattua kanan-, lampaan-, tai naudanlihaa. Palan painikkeena kannattaa nauttia paikallista viiniä ja jälkiruoaksi kuppi vahvaa turkkilaista kahvia ja tuoreita hedelmiä.

Harrastusmahdollisuudet Turkissa

Turkissa on hyvät harrastusmahdollisuudet. Vesiurheilu on suosittua, rannalla voi koittaa vaikka surffausta. Lenkkeily Turkin kauniissa maisemissa on myös suosittu harrastus. Turkissa voi myös pelata tennistä tai ratsastaa.

Suomesta pääsee valmismatkalla Turkin moneen ihanaan kohteeseen.

Turkin matkat

Leave a Comment

Previous post:

Next post: