New York

New york USA matkat source: http://www.flickr.com/photos/joiseyshowaa/3191428445/

New York on yksi maailman suurimmista kaupungeista ja siellä on sanoin kuvaamattoman paljon nähtävää. Iso Omena eli Big Apple on kulttuurien sulatusuuni, jossa asuu 8 miljoonaa ihmistä. Lisäksi New Yorkissa vierailee vuosittain noin 40 miljoonaa matkailijaa. New York ei nuku koskaan, vaan aina jossain tapahtuu jotain. Siellä kaikki on suurta ja jokaisen kannattaisi kokea New York ainakin kerran elämässään. Sieltä löytyy jokaiselle varmasti jotakin.


New Yorkin nähtävyydet

Manhattan on New Yorkin keskus. Se on erityisen tunnettu korkeista pilvenpiirtäjistään, joista Empire State Building on korkein, 381 metriä. Muita tunnettuja ja näkemisen arvoisia rakennuksia ovat Chrysler Building, Trumph Tower, Rockefeller Center, Flatiron Building sekä YK:n päämaja. New Yorkin tunnetuimman nähtävyyden Vapaudenpatsaan pääsee näkemään parhaiten risteilyllä. Central Park on myös eräs tunnetuimpia paikkoja New Yorkissa. Se on upea 341 neliömetrin kokoinen keidas keskellä miljoonakaupunkia. Siellä järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Siellä on mukava kahvitella tv-sarja Frendien tapaan. Keskuspuistossa on myös eläintarha, kaksi luistelukenttää sekä useita kävelyreittejä. Toinen upea paikka on Times Square, joka elää ympäri vuorokauden ja sen sadat valomainokset vilkkuvat. Siellä on paljon kauppoja ja ketjuliikkeitä, sillä alue on matkailijoiden suuressa suosiossa.

New Yorkin kaupunginosat

New York koostuu useista eri kaupunginosista, jotka ovat hyvin erilaisia keskenään. Greenvich Villagessa on idyllistä ja matalaa asutusta, Little Italyyn tai China Towniin kannattaa mennä ruokailemaan. Sohossa puolestaan on erittäin trendikkäitä pikkukauppoja. Bronx on pahamaineinen alue, jota matkailijan kannattaa välttää ryöstöjen ja väkivallan takia. Brooklyniin puolestaan kannattaa mennä lomallaan vierailemaan, sinne johtaa erittäin kaunis riippusilta.

Ravintolat ja ruoka New Yorkissa

New Yorkissa on ravintoloita joka puolelta maailmaa. New Yorkin tunnetuimpia erikoisuuksia ovat pystybaareissa myytävät bagelit ja Keskuspuistossa myytävät hot dogit, jotka ovat suomalaisillekin tuttuja monista elokuvista ja tv-sarjoista. China Townista saa ihanaa Pekingin ankkaa ja Little Italysta aitoa italialaista maistuvaa ruokaa. Manhattanin ruokapaikat ovat paljon kalliimpia kuin muualla New Yorkissa, joten jos budjetissa tekee tiukkaa, niin kannattaa syödä muualla kaupungissa.

Kulttuuria New Yorkissa

Nykytaiteen ystävien kannattaa suunnata Guggenheimin museoon. Toinen kuuluisa nykytaiteen museo on MoMa eli The Museum of Modern Art. Sinne pääsee aivan ilmaiseksi aina perjantai-iltapäivisin kello neljän ja kuuden välillä. The Met eli Metropolitan-museossa puolestaan on esillä historiallisia esineitä sekä taidetta eri puolilta maailmaa. Broadwayn musikaalit ovat maailmankuuluja ja New Yorkissa lomaillessaan ei kannata jättää tätä upeaa kulttuuritilaisuutta käyttämättä. Liput kannattaa ostaa etukäteen internetistä.

Ostosmahdollisuudet New Yorkissa

Sanomattakin on selvää, että New York on shoppailijan paratiisi. Sieltä löytyy varmasti kaikkea. Siellä sijaitsee myös maailman suurin tavaratalo Macy´s, joka on jo nähtävyys sinänsä.

Hotellit New Yorkissa, Lennot New Yorkiin

New Yorkissa on paljon erilaisia hotelleja. Hintataso on melko korkea, varsinkin Manhattanin hotellit veloittavat ruhtinaallisen hinnan yöpymisestä. Lento suomesta Newarkiin kestää yhdellä välilaskulla noin 12-14 tuntia. Lentokenttä sijaitsee New Jerseyssä noin tunnin bussimatkan päässä New Yorkin keskustasta. Sen välin pääsee kulkemaan hyvin näppärästi paikallislinja-autolla.


Leave a Comment

Previous post:

Next post: