Vietnam Saigon

Saigon Vietnam matkat source: http://www.flickr.com/photos/martywindle/3562539356/

Saigon tarjoaa jo paljon nähneellekin matkailijalle paljon nähtävää ja koettavaa Vietnamissa. Saigon, jonka nykyinen oikea nimi on Ho Chi Minh City, on Vietnamin kansainvälisin ja suurin kaupunki. Siellä on Vietnamin hienoimmat ravintolat, suurimmat markkinat ja vilkkain yöelämä. Saigonilla on takanaan synkkä historia ja siirtomaa-ajasta näkyy vielä rippeitä katukuvassa. Suosittuja retkikohteita ovat muun muassa Vietkong-sissien piilopaikka Cu Chi –tunneliverkosto sekä Cao Dai –lahkon temppeli. Saigonissa on noin seitsemän miljoonaa asukasta, joten välillä kaaos on todella tuntuvaa ja mieleenpainuvaa. Silti kaupungista löytyy myös hiljaisia puistoja kontrastina tälle ihmisvilinälle. Paikalliset ihmiset ovat todella ystävällisiä ja auttavat matkailijoita mielellään.

Saigonia voi kutsua näyteikkunaksi Vietnamin nykypäivään. Siellä on paljon kansainvälisten yritysten tornitaloja, jotka kertovat että Saigonin tulevaisuus on rankasta menneisyydestä huolimatta valoisa. Saigonissa on paljon värikkäitä markkinoita muun muassa  Ben Thanhilla, jossa voi tehdä ihania ostoksia ja jossa aina kannattaa tinkiä.

Saigonin sää

Sää Saigonissa on aina mukavan lämmin, yleensä reilut 30 astetta plussan puolella.

Ostokset Saigonissa

Markkinoiden lisäksi ostoksia voi tehdä kauppakeskuksissa ja pienissä kaupoissa. Edullisia ostettavia ovat muun muassa silmälasit ja käsityötuotteet sekä vaatteet ja kankaat. Kaikkialla saa tinkiä, myös kaupoissa.

Ravintolat ja iltaelämä Saigonissa

Ravintoloita on todella paljon. Saigonissa on vietnamilaisia, kiinalaisia, japanilaisia, intialaisia, italialaisia, ranskalaisia ja thaimaalaisia ravintoloita. Vietnamilainen ruoka on saanut vaikutteita kiinalaisesta, thaimaalaisesta sekä ranskalaisesta keittiöstä. Se on erittäin arvostettu keittiö maailmanlaajuisesti ja kannattaa tutustua paikallisiin erikoisuuksiin. Saigonissa on paljon iltaelämää. Siellä on discoja, baareja ja karaokepaikkoja. Perinteistä elävää musiikkia esittäviä paikkoja on paljon. Erikoisuus iltaelämässä ovat suositut Saigonjoella tehtävät risteilyt.

Saigonin retket ja nähtävyydet

Pham Ngu Laon korttelista löytyy kaikki matkailijoille tarkoitetut palvelut. Siellä on hostelleja, matkatoimistoja, ravintoloita ja kirjanvaihtopisteitä. Cu Chi- tunnelit ovat ehdottomasti Saigonin suurin nähtävyys. Nämä vietkong-sissien tunnelit ovat yksi maailman pommitetuimmista kohteista. Amerikkalaisten kasvimyrkky ja napalm tuhosivat koko alueen kasvillisuuden kokonaan 1960-luvulla. Tunnelit ovat monikerroksisia ja niissä oli sairaaloita, asetehtaita ja asuinalueita ja tunnelijärjestelmä oli pisimmillään 250 kilometrin mittainen. Jos on kiinnostunut sodista, niin kannattaa käydä sotamuseossa, jossa on esillä amerikkalaisten maastoon jättämää sotakalustoa.

 

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: