Päivä Tallinnassa

Tallinna Viro Matkat Source: http://www.flickr.com/photos/luispabon/3858659663/

Moni suomalainen viettää päivän Tallinnassa jopa useita kertoja vuodessa. Usein päivä vietetään shoppaillen tai ravintoloiden ja kahviloiden annista nautiskellen. Tallinnassa on kaikkea hienoa tekemistä, kun vain malttaa lähteä satama-alueelta lähemmäksi keskustaa. Entisaikoina Tallinnassa shoppailtiin Mustamäen torilla tai Merekeskuksessa, mutta nykyään ne molemmat on suljettu ja Tallinnasta on tullut yhä eurooppalaisempi kaupunki. Siellä on kaikki muodin tärkeimmät liikkeet ja viimeisimmät trendibaarit ja palvelutasoon on alettu panostaa. Nykyään Tallinnastakin saa jo hyvää palvelua monesta paikasta. Tallinnan hintataso on melko edullinen ja se houkuttaa myös erilaisten palveluiden ostoon, kuten kampaamo- ja kauneudenhoitopalveluiden.

Tallinnan Vanha kaupunki

Vanha kaupunki sijaitsee mukavan kävelymatkan päässä satamasta. Siellä on paljon nähtävää, sillä Tallinnahan on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Euroopassa. Vanhassa kaupungissa on paljon idyllisiä ruokaravintoloita ja kahviloita ja matkamuisto- sekä käsityöputiikkeja. Kapeilla mukulakivikujilla on mukavaa kävellä ja istahtaa välillä johonkin terassille nauttimaan mukavasta katukulttuurista. Vanhassa kaupungissa on monia erikoislaatuisia ravintoloja, joista yksi hyvä esimerkki on Olde Hansa ravintola, jonka kaikki tarjoilijat ovat pukeutuneet keskiaikaisiin asuihin ja ravintolassa tarjoillaan keskiaikaista ruokaa kauniissa ympäristössä. Kahviloissa kannattaa maistaa virolaisia leivonnaisia, jotka varmasti vievät kielen mennessään.

Ostoskeskukset Tallinnassa

Tallinnassa on monta ostoskeskusta, joissa on kymmeniä eri vaateliikkeitä ja maailman suosituimmat vaatemerkit ovat edustettuina. Tunnetuin kauppakeskus lienee keskustassa oleva Viru Keskus, jossa on todella monipuolinen tarjonta kauppoja aina vaateliikkeistä elektroniikkaan ja ruokaan. Sinne on helppo mennä käymään silloin kun on päivämatkalla Tallinnassa, sillä sen sijainti on niin keskeinen. Viron suurin ostoskeskus on Rocca al Mare, joka sijaitsee hieman kauempana Tallinnan keskustasta. Sinne on usein laivayhtiön puolesta järjestetty kuljetus suoraan satamasta. Rocca al Maressa on todella iso Prisma ja lisäksi sisustusliikkeitä, vapaa-ajanliikkeitä, vaate- ja kenkäliikkeitä. Lapsia varten siellä on mukava leikkipaikka. Stockmann sijaitsee Tallinnassa Liivalaia-kadulla ja siellä on valtava valikoima tavaroita shoppailijoille. Stockmannia vastapäätä on Faffas, joka on muotivaateoutlet ja sieltä saattaa tehdä huimia löytöjä, jos jaksaa penkoa läpi koko kaupan valikoiman.

Kylpylät Tallinnassa

Tallinnassa on paljon kylpylöitä ja on suosittua tehdä Tallinnaan kylpylämatka. Aivan keskustassa on uusi Kalev Spa, joka on mukava kohde koko perheelle. Siellä on monia uima-altaita kaiken ikäisille ja lapsille myös liukumäkiä. Noin viiden kilometrin päässä Tallinnasta sijaitsee Pirita Spa, joka on hienolla paikalla Piritan hiekkarannalla. Varsinkin kesällä se on todella kaunis paikka, kun voi nauttia myös kauniista uimarannasta.

Helsingistä Tallinnaan pääsee muun muassa Tallinksiljalla, Viking Linella ja Eckerö Linellä. Nämä kaikki tarjoavat sekä päiväristeilyjä että hotellimatkoja Tallinnaan.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: