Pärnu – Viron kesäpääkaupunki

Pärnu Viro matkat Source: http://www.flickr.com/photos/kalevkevad/2658070989/

Pärnu on upea kesälomakohde Virossa. Ei voisi uskoa, että näin kauniita hiekkarantoja ja ihanaa lomatunnelmaa löytää vain ihan pienen matkan päästä Helsingistä. Pärnu on Viron virallinen kesäpääkaupunki ja sillä on todella paljon annettavaa matkailijoille kesälomakohteena. Pärnun valkeahiekkaiset ja matalapohjaiset hiekkarannat vesiliukumäkineen voittavat monet etelä-Euroopan lomakohteen rannat. Lisäksi kaupungissa on kauniita vanhoja taloja, ihania mukulakivikatuja, upeita puistoja sekä hyvät ostosmahdollisuudet ja mukava iltaelämä terasseineen. Pärnu sopii lomakohteeksi aivan kenelle vain. Se on hieno perhekohde lapsiystävällisyytensä vuoksi, iäkkäämpiä ihmisiä viehättää sen rauhallinen tunnelma ja nuorisoa viehättävät sen virkeä kesätunnelma sekä yömenot.

Nähtävyydet Pärnussa

Pärnun hienot vanhanaikaiset rakennukset ovat itsessään kauniita nähtävyyksiä ja muun muassa Rannahotel antaa hyvän esimerkin virolaisesta funktionalismista 1930-luvulta. Pärnun museossa voi käydä tutustumassa Pärnun historiaan, se on viehättävä pieni museo.

Kylpylät Pärnussa

Pärnu on tullut tunnetuksi hienoista kylpylöistään. Monet suomalaiset ovat jo käyneet nauttimassa mukavasta lomasta jossain Pärnun kylpylöistä. Kylpylälomat ovat suomalaisille hyvin edullisia ja usein hoidot kuuluvat jo matkan hintaan valmiiksi. Hoidot ovat todella edullisia verrattuna vastaaviin hoitoihin Suomessa. Kylpylälomalle Pärnuun voi lähteä yhtä hyvin kesällä kuin talvellakin. Pärnun kuuluisin kylpylä on Pärnun mutakylpylä, jossa käy vuosittain yli 40 000 asiakasta nauttimassa mudan hyvää tekevistä vaikutuksista.

Tekemistä lapsille Pärnussa

Pärnussa on lapsille paljon tekemistä. Rannalla on hienoja vesiliukumäkiä, joita lapset rakastavat. Tervise Paradiis –vesipuistossa viihtyy koko perhe sekä Tervise Paradiis hotellin viihtymiskeskuksessa myös. Maatiloille pääsee tutustumaan koko perheen voimin ja mukava vierailukohde on esimerkiksi Pihlakan maatila, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Pärnusta. Siellä on kaikenlaisia asukkaita muun muassa kanoja, poneja, minisikoja, kissoja ja kettuja. Pärnussa on paljon ratsastustiloja, joille voi mennä tutustumaan tai vaikka ratsastamaan ponilla, muun muassa Sassi Horse Farm sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Pärnusta.

Miten Pärnuun pääsee?

Pärnu sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Tallinnasta ja sinne on helppoa lähteä omatoimimatkalle, varsinkin jos omistaa auton. Ensin mennään lautalla yli Tallinnaan ja siitä ajetaan matka Pärnuun parissa tunnissa. Vaihtoehtoisesti matkan pääsee myös virolaisella paikallislinja-autolla erittäin edullisesti. Useat suomalaiset matkatoimistot järjestävät Pärnuun myös valmismatkoja, jolloin bussi vie matkailijan perille hotelliin Tallinnan satamasta. Pärnussa on paljon eritasoisia hotelleja aina vaatimattomista hostelleista hienoihin viiden tähden hotelleihin.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: