Saarenmaa – kaunista luontoa ja rauhaa

Saarenmaa Viro matkat Source: http://www.flickr.com/photos/jasonn/2849203688/

Saarenmaasta on tullut suomalaisten matkailijoiden kesäsuosikki. Saarenmaan luonto on puhdasta sekä koskematonta ja siellä on upeita valkeita matalia rantoja. Saarenmaalla voi todella rentoutua luonnon rauhassa ja irtautua arjen kiireistä. Siellä on monipuolinen kasvusto ja eläimistö, joista noin 200 on suojeltua lajia. Saarenmaalla on mukava vaikka pyöräillä ja siellä onkin tarjolla paljon vuokrapyöriä. Hintataso siellä on myös hyvin edullinen, mikä varmasti on edesauttanut Saarenmaan suosiota. Se sijaitsee myös mukavan matkan päässä Helsingistä. Ensiksi ylitetään laivalla tai katamaraanilla Suomenlahti, jonka jälkeen Tallinnasta matkaa jatketaan  muutama tunti autolla ja sitten jälleen pienellä autolautalla. Jo pelkkä matkan teko Saarenmaalle tarjoaa mieliin painuvia elämyksiä. Saarenmaalle voi lähteä joko omatoimimatkalle tai matkatoimiston järjestämälle valmismatkalle.

Kuressaari

Kuressaari on Saarenmaan pääkaupunki ja se on todellinen kulttuurikaupunki. Siellä on vaikka mitä näkemistä ja kokemista kulttuurin ystäville. Kuressaaressa on noin 15 000 vakituista asukasta. Se on tunnettu kylpylöistään ja ensimmäinen kylpylä perustettiin sinne jo 200 vuotta sitten. Tällä hetkellä Kuressaaressa toimii seitsemän eri kylpylää. Sinne järjestetään myös Suomesta valmiita kylpylämatkapaketteja. Kuressaaressa on kaunis tuulimylly nimeltään Veski, siellä kannattaa ehdottomasti vierailla. Kuressaaren raatihuone on myös suosittu nähtävyys siellä, samoin kun 1800-luvulla rakennettu Rantapaviljonki sekä Linnapuisto. Upeaa keskiaikaista historiaa Kuressaaressa tarjoaa Kuressaaren Piispanlinna, joka on koko Baltian parhaiten säilynyt keskiaikainen linnoitus.

Muhu

Muhussa on upea Vilsandin Luonnonpuisto, joka on julistettu luonnonsuojelualueeksi jo vuonna 1910. Siellä elää noin 250 eri lintulajia ja siitä syystä se on lintubongareiden toivekohde. Luonnonpuisto sijaitsee noin 40 km päässä Kuressaaresta ja sinne pääsee niin autolla kuin veneelläkin. Kaalin meteorikraaterikenttää kannattaa myös käydä katsomassa. Se on 22 metrin pituinen ja halkaisijaltaan 110 metrin kraateri, joka syntyi kun meteoriitti putosi maahan noin 7500 vuotta sitten. Anglan tuulimyllyt ovat upean näköisiä. Niitä on viisi ja ne sijaitsevat noin 32 kilometrin päässä Kuressaaresta. Muhun Katariinan kirkko on yksi Baltian tärkeimmistä varhaisgoottilaisista kirkoista.

Saarenmaan Oopperapäivät

Saarenmaan Oopperapäivät on perustettu vuonna 1999 ja ne ovat tutut jo monille suomalaisille oopperan ystäville. Juhlien ohjelmisto on todella laadukas ja paikalle kokoontuu suuri joukko oopperan ammattilaisia. Kesällä  2010 Saarenmaan Oopperapäivien tähtikaartiin kuuluvat muun muassa Moskovan Akateeminen Musiikkiteatteri La Traviatallaan ja Madama Butterflyllään sekä Jaakko Ryhänen. Oopperapäivät ovat aina heinäkuun lopulla ja jos niille haluaa osallistua, niin kannattaa varata matkat ja hotellit jo hyvissä ajoin valmiiksi.

Kuressaaren kamarimusiikkipäivät

Kuressaaren kamarimusiikkipäivät järjestetään aina elokuun alussa ja niistä on tullut todella suosittu tapahtuma kamarimusiikin ystävien keskuudessa.

Harrastusmahdollisuudet Saarenmaalla

Saarenmaalla riittää tekemistä. Varsinkin aktiiviselle liikkujalle saaren kaunis luonto tarjoaa upeat mahdollisuudet liikkumiseen niin pyöräillen kuin jalkaisinkin. Saarenmaalla voi myös ratsastaa sekä pelata tennistä ja golfia. Kuressaaressa on hieno 18-reikäinen golfkeskus nimeltään Saare Golf, se soveltuu niin aloittelijoille kuin taitavillekin pelaajille.

{ 2 comments… read them below or add one }

Veijo Hynyen February 12, 2011 at 5:26 pm

Suunnittelemme ensi heinäkuuksi viikon pyöräilyä Saarenmaan ympäri. Onko teillä mahd. valmiita ehdotuksia reiteistä, ja myöskin
majoituksia matkan varrelle. Kysessä 3 – 4 henkilöä.
Kuulin että ensi kesänä alkaa lauttareitti Helsinki – Kuressaari – välillä.
Tästäkin tahtoisimme lisätietoja.

Onnisttuko Teiltä tällainén?

Terveisn
Veijo Hynynen

Salantie 19
64100 Kristiinankaupunki

juha viramo August 26, 2011 at 3:40 pm

Hei! Korjaatkaapa esitteen tieto: Vilsandin kansallispuisto on Saarenmaalla, ei Muhussa!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: