Tallinnan olutfestivaalit – Öllesummer

Olutfestivaalit Tallinna Viro Source: http://www.flickr.com/photos/kalevkevad/3769702601/

Tallinnan Olutfestivaaleja vietetään joka kesä heinäkuussa. Niistä on tullut yksi Viron tärkeimpiä kesätapahtumia. Öllesummerissa on välitön ja miellyttävä tunnelma ja siellä viihtyvät kaikenikäiset ihmiset lapsista vanhuksiin. Ennen Olutfestivaalit olivat vain perinteiset oluen ystävien festivaalit, mutta nykyään Öllesummer on laaja-alainen kulttuuritapahtuma. Siellä on tarjolla yli 100 eri olutlajia oluiden ystäville, niin virolaisia oluita kuten Euroopan muitakin oluita. Näkyvästi ovat esillä tietysti Viron suurimmat oluen valmistajat Saku ja A. Le Coq.

Festivaalit kestävät viisi päivää ja alueella vierailee yleensä noin 100 000 ihmistä. Festivaalia vietetään Tallinnan laulukentällä, joka on 20 hehtaarin kokoinen alue. Alueella on monia eri esiintymislavoja ja oluttelttoja. Siellä on 5000 eri esiintyjää ja ohjelmaa tarjoillaan yleisölle peräti 450 tuntia. Kaikki Viron tunnetuimmat musiikkiyhtyeet esiintyvät siellä ja mukana on myös kansanperinne-esityksiä. Jos ei pidä oluesta, niin alueella on wine&jazz –garden, jossa voi nauttia viinistä ja leppoisasta tunnelmasta.

Lapsia varten on oma lasten festivaali. Leikkialueella on pomppulinna, minieläintarha ja erilaisia kilpailuja. Teini-ikäisiä nuoria varten on myös järjestetty omaa ohjelmaa muun muassa brake dance –tanssia, extreme-urheilua ja maankuuluja dj:tä.

Miten voi osallistua Öllesummeriin?

Öllesummeriin voi mennä mukaan aivan omatoimisesti varaamalla laivaliput ja hotellin internetistä etukäteen. Liput tapahtumaan maksavat noin 10 euroa per päivä ja nekin voi ostaa etukäteen internetistä. Tallinnan Laululava sijaitsee Tallinnassa aivan Piritan uimarannan vierellä, joten siellä on mukavaa viettää kesäistä päivää. Suomesta järjestetään Tallinnan olutfestivaaleille myös valmismatkoja, joissa hintaan kuuluu laivamatkat, hotelli sekä pääsylippu alueelle.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: