Vinkkejä talon vuokraamiseen ulkomailta

Monet haaveilevat oman lomatalon tai lomahuvilan vuokraamisesta ulkomailta. Lomailu kodinomaisesti paikallisten keskuudessa tarjoaa riippumatonta ja vapaata lomailua ilman häiritseviä ja meluavia hotellinaapureita. Nykyisin talon vuokraaminen loman ajaksi on myös melko edullista ja lentoja saa myös ajoittain hyvinkin halvalla. Talon varaamisessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja huomioida monta eri seikkaa.

Suositeltavinta on käyttää tunnettua loma-asunnon välitysfirmaa. Erittäin suosittu ja kattava palvelu on esimerkiksi Interhomella. Interhome on kansainvälinen yritys, jolla on tarjolla loma-asuntoja ympäri maailmaa. Varauksen voi tehdä suoraan heidän internetsivuiltaan ja mikä parasta sivut on saatavissa myös suomen kielellä (www.interhome.fi). Yksityisiä loma-asunnon tarjoajia ja välittäjiä voi myös käyttää, mutta kannattaa aina tarkistaa heidän taustansa. Valitettavasti huijareitakin saattaa olla liikkeellä. Internetistä löytää helposti käyttäjäkokemuksia, joiden perusteella voi tehdä oman päätöksensä.

Valokuviin ja kohdetietoihin kannattaa tutustua huolellisesti ja varmistaa, että talossa on kaikki kohdallaan. Kannattaa myös huomioida se, että mitä kaikkea vuokrahintaan kuuluu. Joskus liinavaatteista peritään lisämaksu ja samoin loppusiivouksesta. Joissain kohteissa uima-altaan käytöstä saatetaan veloittaa erillinen maksu.

Yleinen käytäntö on se, että talon varausmaksu maksetaan heti kun varaus on tehty. Loppumaksukin maksetaan jo etukäteen noin muutamaa viikkoa ennen vuokrauksen alkamista. Käytäntö siis on erilainen kuin hotellivarauksissa, jossa maksun saa suorittaa vasta pois lähtiessä.

Erittäin tärkeätä on sopia mahdollisimman tarkkaan avainten luovutus ja tapaaminen asunnon omistajan kanssa. Ota myös tarkkaan hänen yhteystietonsa ylös, jotta saat hänet kiinni mahdollisissa poikkeustilanteissa esimerkiksi oman lentosi myöhästymisen takia. Varmista, että hänet saa kiinni myös loman aikana, jos talossa sattuu jotain yllättävää.

Kaiken kaikkiaan talon tai huvilan vuokraaminen ulkomailta on yllättävän helppoa ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Lomanviettotapana se tarjoaa paljon elämyksiä ja kokemuksia.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: